Qvalia levererar e-fakturalösningar till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB

MSB e-invoice management
Foto: Johan Eklund / MSB Stockholm

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB har valt Qvalia för att stödja myndighetens försäljnings- och inköpsprocesser med lösningar för utbyte av affärsmeddelanden och Peppol-accesspunkttjänster.

– Vi är glada att välkomna MSB till vår plattform. Hörnstenen i vår teknik, som förenar alla typer av affärsmeddelanden i en skalbar, dynamisk och säker lösning, passar idealiskt för MSB:s krav, säger Henri Taipale, grundare och VD för Qvalia.

Tjänsterna inkluderar tillgång till Peppol-nätverket, hantering av inkommande och utgående e-fakturor, samt en leverantörsportal för e-fakturering för leverantörer till MSB. Avtalet har slutits genom Kammarkollegiets ramavtal för operatörstjänster.

Peppol är ett internationellt öppet affärsnätverk, tillgängligt för företag och offentliga organisationer, utformat för att effektivisera standardiserat elektroniskt utbyte av affärsmeddelanden. Nätverket stödjer en mängd olika typer av meddelanden, såsom e-fakturor, e-beställningar, e-kataloger, punchout- och svarsmeddelanden.

Om MSB

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ansvarar för att bistå samhället med förberedelser inför stora olyckor, kriser och konsekvenserna av krig. Arbetet leds av en generaldirektör som utsetts av Sveriges regering. Myndigheten har 1 200 anställda och huvudkontoret finns i Karlstad.