1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Guider
  4. Hur skickar jag en Peppol e-faktura till min kund?

Hur skickar jag en Peppol e-faktura till min kund?

Kundfakturor kan skapas från flera ställen på plattformen, i sektionen Fakturor under Försäljning i menyn eller direkt från företagsvyn under Kunder.

Går så här:

1. Klicka på Fakturor under Försäljning i menyn
2. Klicka på Skapa faktura
3. Välj Befintlig kund för att fakturera en registrerad kund eller Ny kund för att lägga till en kund. Sök och klicka i listan för att lägga till en befintlig kund. För ny kund söker du fram kunden via namn eller organisationsnummer. Komplettera eventuellt informationen och tryck på skapa kund.
4. Välj E-faktura via Peppol (förval) och lägg till eventuell övrig information
5. Klicka på Lägg till fakturan
6. Granska din förvalda fakturainformation. Vill du lägga till något fält, tex avtalsreferens eller ordernummer gör du det genom att trycka på Lägg till ytterligare fält
7. Klicka på Lägg till fakturan
8. Ange sålda produkter och tjänster som fakturarader. Du kan addera ytterligare fält till varje fakturarad såsom beskrivning. Klicka på Lägg till för varje ny rad
9. Lägg till eventuella bilagor. Klicka på Spara och granska.
10. Granska din faktura och klicka på Skicka faktura