1. Hjem
  2. Kunnskapsbase
  3. E-fakturering
  4. Hva er et globalt lokasjonsnummer (GLN)?

Hva er et globalt lokasjonsnummer (GLN)?

Global Location Number (GLN) er en numerisk adresse. Det er en identifikator som sikrer at e-fakturaer og andre elektroniske dokumenter når riktig mottaker i forretningsnettverk. Bedrifter, organisasjoner og myndigheter kan ha flere GLN-adresser.

Administrasjon og registrering av GLN håndteres av GS1.

I Peppol-nettverket brukes Peppol ID som identifikator. Brukerne kan selv velge nummer, men det anbefales å bruke identifikatoren fra landets bedriftsregister, for eksempel organisasjonsnummeret i Sverige. Andre standardiserte identifikatorer som GLN-kode, DUNS-nummer eller IBAN kan imidlertid også velges.

For å finne bedrifter og organisasjoner med tilknytning til Peppol, bruk søkeverktøyetPeppol ID .