1. Hjem
  2. Vidensbase
  3. E-fakturering
  4. Hvad er et globalt lokationsnummer (GLN)?

Hvad er et globalt lokationsnummer (GLN)?

Global Location Number (GLN) er en numerisk baseret adresse. Det er en identifikator, der sikrer, at e-fakturaer og andre elektroniske dokumenter når frem til den rigtige modtager i forretningsnetværk. Virksomheder, organisationer og myndigheder kan have flere GLN-adresser.

Administration og registrering af GLN håndteres af GS1.

Inden for Peppol-netværket bruges Peppol ID som identifikator. Brugerne kan vælge deres eget nummer, men det anbefales at bruge identifikatoren fra deres lands virksomhedsregister, for eksempel organisationsnummeret i Sverige. Andre standardiserede identifikatorer som GLN-kode, DUNS-nummer eller IBAN kan dog også vælges.

For at finde virksomheder og organisationer med forbindelse til Peppol, brug dette Peppol ID søgeværktøj.